Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

SREBRENIK: Ko je najpopularnija ličnost 2019. godine?

Prije tri dana završen je izbor najpopularnije ličnosti 2019. godine u Srebreniku. Iako su svi očekivali da će i ove godine izbor pasti na prvog čovjeka Srebrenika, gradonačelnika Omerovića, to se nije desilo.

Omerović je zauzeo treće mjesto po popularnosti, iako se trudio da riješi prošlogodišnje nagomilane probleme, osnovna komunalna pitanja u gradu i ukrasi grad pred novogodišnje praznike. Na njegovu popularnost, tvrde analitičari, najviše je uticao nesklad gradonačelnika i općinskog vijeća, te sebičan i škrt odnos prema najuticanijem čovjeku u Vijeću – Anti Markoviću. Iako gradonačelnik uživa podršku od strane Markovića, ipak, Omerović nije Markoviću želio pomoći u lobiranju ni jednog posla koji se finansira javnim novcem.

Drugi po popularnosti je vijećnik Nirmel Muratović. Muratović slovi za iskrenog i poštenog poduzetnika, humanitarca i borca za lokalni fudbalski klub. Muratović u praksi i javnim istupima pokazuje skromnost,  a njegova izjava na sjednici Vijeća da je za govornicom uvijek govorio neistinu, dosegla je popularnost regionalnih razmjera. Na njegovu popularnost uticala je, po mišljenju građana, nepravedna pravosnažna sudska presuda povezana sa neprimjerenim ponašanjem Muratovića na niželigaškoj utakmici i njegovom reakcijom prema službenim licima koji obavljaju najpošteniji poziv u zemlji – nogometnim sudijama.

Najpopularnija ličnost 2019. godine u Srebreniku nije iz svijeta politike i svoju popularnost je stekla u posljednjih 40 dana. Zoki je svojim prefinjenim tijelom i izgledom osvojio srca mnogih Srebreničana i staviše, izmamio njihove osmijehe i postiđenost. Osim što je Zoki osvojio srca građanki i građana, vrlo vješto koristi blagonaklonost objektiva kamere. Dakle, Zoki je najpopularnija ličnost 2019. godine u Srebreniku.

J.M.