Srijeda, 12 Juna, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

TUZLA: Pannonica će kupačima sa sezonskim ulaznicama osigurati vodootporne maske?!

JKP „Pannonica“ Tuzla se priprema za početak nove sezone i prema prvim prognozama, sezona kupanja za 2020. godinu bi mogla biti otvorena polovinom juna. Očekuje se da će se do tada stabilizirati stanje u zemlji, te da će, uz poštivanje odgovarajućih mjera, već u junu Pannonica biti otvorena za građane.

Samer Plažić, zamjenik direktora marketinga ovog preduzeća, za novinsku agenciju „Neprovjereno“, je potvrdio da se veći broj turista iz Švedske raspituje za ljetovanje u Tuzli. „Tuzla ima turistički potencijal i trenutno stanje u Evropi je naša šansa. Veća grupa Šveđana je izrazila želju da ljetuje u našem gradu, vjerovatno zbog stanja u Španiji i Italiji“, istakao je Plažić.

On je dodao da je potražnja za sezonskim ulaznicama veća nego ranije, te da će, ukoliko to bude potrebno, kupačima sa sezonskim ulaznicama besplatno osigurati specijalne vodootporne maske. „To su specijalne vodootporne maske koje i u vodi štite lica od prenosa raznih infekcija, pa i od koronavirusa“- objasnio je Plažić.

M.Z.