Subota, 20 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

TUZLA: U naredna tri dana izdato narandžasto upozorenje!

Obzirom na prognoze i (ne)prilike u naredna tri dana, Kolegij gradonačelnika Tuzle izdao je narandžasto upozorenje.

Ovo se upozorenje odnosi na uposlenike gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova koje se finansiraju iz budžeta Grada Tuzla, vijećnike u Gradskom vijeću (o.p. koji čine većinu), članove i simpatizere GO SDP-a Tuzla, te će važiti do završetka konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.

U upozorenju se, između ostalog, navodi: „Članovima i simpatizerima partije, budžetskim korisnicima Grada Tuzla i gradskim vijećnicima se ne preporučuje ispijanje jutarnje i dnevne kafe, porodična i slična druženja sa dojučerašnjim drugovima-odmetnicima, koji su izdali socijaldemokratsku ideju i sklapaju koaliciju sa nacionalnom strankom i prijateljstva sa njenim članovima. Dojučerašnji drugovi su se priklonili politici koju predvode Enver Bijedić, Edin Delić i članovi partije koji su nazor kasabe pretvorili u gradove. Druženje sa odmetnicima može negativno uticati na drugove-istomišljenike i pridobiti ih na svoju stranu. Članovima i simpatizerima partije toplo preporučujemo druženje sa drugovima iz Kalesije u primjerenim ugostiteljskim objektima, poput restorana „Brana“ na Mačkovcu“.

Upozorenje je nastalo kao produkt najave skupštinske većine, implementacije izbornih rezultata i smjene Vlade Tuzlanskog kantona.

 

J.M.