Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

TUZLANSKI KANTON: Vlada nije realizirala ključnu reformsku mjeru!

Vlada Tuzlanskog kantona se suočila sa brojnim problemima, poput višemilionskih dugovanja nekoliko javnih preduzeća. Reformske mjere koje Vlada provodi, sve se slabije prezentiraju u medijima. Uglavnom su mediji fokusirani na kadrovska imenovanja Vlade i odnosima koalicionih partnera – tvrde analitačari.

Iako se očekivalo da će Vlada Tuzlanskog kantona do proljeća realizirati ključnu reformsku mjeru, kako stvari stoje, od toga nema ništa. Rad i uspjeh premijera Tulumovića zavisi od njegovog prvog savjetnika, Abdulaha Zukića. Efendijska struja unutar SDA spočitava premijeru da je Zukić sklon opijanju, odnosno pretjeranom konzumiranju alkohola. Čak su željeli uputiti i poslaničku inicijativu, odnosno apel ministrima, savjetnicima i državnim službenicima da ne dolaze mahmurni na posao.  Na stranačkom klubu ta je ideja doživjela fijasko. Javna je tajna da efendijska linija kod premijera panjka Zukića da se često druži sa ženama sumnjivog morala.

Pritužbe o privatnom životu savjetnika Zukića opterećuje rad premijera, pa je ključna reformska mjera Vlade  Tuzlanskog kantona, zapravo ženidba najpoželjnijeg neženje u kantonu. Nezvanično, kabinet premijera je pokušao raspisati tajni konkurs o traženju mlade, ali je on ubrzo raskrinkan. „Za Abdulaha se raspituju brojne djevojke, ne samo od Babica do Barica, nego i puno šire“ – izjavio je službenik Ureda Vlade Tuzlanskog kantona blizak našem portalu. Analitičari tvrde da je ženidba savjetnika Zukića najvažniji preduslov za reformski rad Vlade.

M.Z.