Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

TUZLASPIEGEL: Ministar Gluhić ličnost godine!

Po izboru našeg portala, Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona izabran je za ličnost godine Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Laskavu titulu ministar Gluhić je osvojio u veoma jakoj konkurenciji, a u najužem krugu za izbor bili su: Elzina Pirić, zastupnica u Federalnom parlamentu i Edin Delić, načelnik općine Lukavac.

Ministar Gluhić je u godini iza nas imao i najbolje rezultate. Regionalne ceste skoro da su bez ijedne rupe. Broj noćenja u kantonu su premašila sva očekivanja, pa je i broj turista enormno povećan, naročito migranata sa područja Srednjeg istoka. Trgovina je u 2018. godini dostigla svoj vrhunac i otvoreno je na desetine novih tržnih centara na području kantona, za što je direktno zaslužan ministar koji je zagovarao sasvim novi pristup u najrentabilnijoj privrednoj oblasti.

Osim toga, ministra vole i kolege i građani. Uvijek je imao vremena da se odazove na pozive „sedme sile“, skoro se svakodnevno pojavljivao na malim ekranima, a njegov profil je zahvalan za profesionalne objektive, tvrde fotografi.

A.Z.

Komentariši