Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

U dobojskoj bolnici dezinficijens za ruke napunjen patokom

Nakon afere “kiseonik” zdravstvene ustanove potresa novi sklandal. U dobojskoj bolnici dobavljač je dezinficijens za ruke punio rakijom patokom, sazanaje naš izvor. Sve je počelo kada je pacijent Simo iz Karanovca koristio dezinficijens za ruke, a zatim eksirao bocu od 470 ml. Nakon što je medicinsko osoblje uočilo da je pacijent eksirao sadržaj iz boce, odmah su reagovali. Kada su mu ispumpali sadržaj iz želuca, isti su dali na analizu i ustanovljeno je da je riječ o rakiji patoki, koja se dobija trećom frakcijom prepečenice. Medicinskom intervencijom pacijent je van životne opasnosti i osjeća se dobro.

“Nakon što sam u toaletu obavio nuždu, opra'o sam i dezinfikov'o ruke. Pomiris'o sam dlan i osjetio da tekućina miriše na moju prepečenicu. Još jednom sam pomiris'o, a zatim i eksir’o rakiju. Sestra je to vidila, a potom i reagovala. Ne znam što se digla tol'ka frka. Deset dana sam ovdje, a grlo mi se skoro osušilo ” – ispričao nam je Simo.

Menadžment JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj protiv dobavljača spornog dezinficijensa sprema tužbu, nakon što izvrše dodatne analize tekućine, od strane nezavisne agencije iz Beograda.