Četvrtak, 28 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

U Tuzli će od srijede raditi teretane i to dva sata dnevno?!

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona pod velikim je pritiskom javnosti zbog uvođenja epidemioloških mjera. Brojna udruženja su ogorčena zbog zatvaranja teretana, te traže od Kriznog štaba da se teretane otvore barem dnevno na dva sata, kako bi se svi influenseri i članovi mogli slikati u ogledalima i to objaviti preko društvenih mreža. Oni su dobili i nesebičnu podršku od najvitkijih političara koji i nemaju pretjeranu potrebu za bodybuildingom.

„Teretane ne služe samo za treniranje, nego da se uslikamo i objavimo na društvenim mrežama“ – rekla je Selma Č. (29) iz Tuzle koja redovno objavljuje slike iz teretana, često i uz naknadu.

Članovi Kriznog štaba imaju podijeljeno mišljenje, ali je realna opcija da otvore teretane na dva sata dnevno, uz uslov da se u njima ne rade vježbe. „Dovoljno je da teretane rade dva sata, da se članovi mogu slikati i eventualno iznajmiti spravu kako bi vježbali kući “ – rekao je Neman Bajić, član Kriznog štaba.

Kako nezvanično saznajemo, sa ovom odlukom bi se složili i vlasnici teretana koji bi iznajmljivanjem sprava iole mogli egzistirati.