Utorak, 23 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

USKORO: Novi reality show na programu Nove BH!

Vlasnik Nove BH, kompanija United Media, spremna je otkupiti prava prijenosa određenih kantonalnih skuština i općinskih vijeća, kako bi gledaocima priuštila novi reality show pod nazivom “Parlamentarna klupa”. Riječ je o novom produkcijskom pristupu reality programa gdje sukobi aktera nisu ciljano režirani, nego su oni prirodni i spontani.

Naš portal saznaje da je United Media ponudila ugovor za otkup prava prijenosa redovnih i vanrednih sjednica kantonalnih skupština u Tuzli, Sarajevu i Goraždu, te prijenos općinskih vijeća u Kalesiji, Živinicama, Bužimu, Bosanskom Grahovu, Čitluku… Reality show “Parlamentarna klupa” u početku se neće emitariti u live prijenosima, zbog odluke regulatora da se program ne emituje gledaocima ispod 15 godina.

Ponuđeni ugovori su isuviše izdašni za zastupnike i poslaničke klubove, a to će biti prilika za dodatnu zaradu političkih subjekata, koji su do sada finansirani od strane poreskih obveznika. Također, najveći pojedinačni honorar zastupnika zavisit će o broju replika, popularnosti i rejtinga kojeg će birati gledaoci.

Ipak, uprkos ponuđenom izdašnom honoraru, paušalu i plaći (ukoliko je zastupničko mjesto profesionalizirano), zastupnički prihodi nisu zadovoljavajući za pristojni život njegove porodice, te najčešće, rade i prekovremeno, u različitim komisijama i tijelima kako bi sebi i porodici priuštili standard dostajan čovjeku.

M.Z.

Komentariši