Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Uskoro pokrokodiljavanje Spreče kod Lukavca!

Edin Delić, načelnik općine Lukavca i političar sa najviše nadimaka i epiteta u Bosni i Hercegovini (Nur-aga, Ekomen, Tender efendija, najslikavaniji, najglavitiji, najvoljastiji…), ovih dana će na svečanom džometnom ručku, u elitnom restoranu „Trešnja“, najaviti mega projekt, saznaje Puračićki Vijesnik. Riječ je o pokrokodiljavanju rijeke Spreče genetskim mutiranim krokodilima za prečišćavanje vode, tzv. genemodelitoxikrokodilima. Ovi krokodili genetski modifikovani u Vijetnamu eliminišu toksične tvari, a otporni su na aluminijum, mangan, živu, benzol i druge ‘sprečanske hranljive tvari’. Ova vrsta krokodila ne spada u mesojede i hrane se isključivo toksičnim otpadom. Trenutno se vrše ispitivanja da li ovim krokodilima potencijalno stanište može biti i lukavačko Bijelo more?

Osim što su genemodelitoxikrokodili ekološki prihvatljivi i bezopasni za ljude, koža ovih krokodila je najcjenjenija na svjetskom tržištu kožom i otkupljuju je svjetske brendirane tvrtke. Meso ovih krokodila nije konzumno, ali se dodatnom preradom i konzerviranjem može koristiti kao hrana za kućne ljubimce.

Dakako, saznali smo još neke detalje ovog mega projekta, ali ne želimo ih iznositi kako bi bili fer prema nimetu kojeg će načelnik sa ahbab-drugovima pohalisat na džometnom ručku. Dodajmo i to da će se briga i skrb sprečanskih krokodila povjeriti Javnom preduzeću za prečišćavanje vode i razvoj ekološke svijesti Lukavac.

One thought on “Uskoro pokrokodiljavanje Spreče kod Lukavca!

Comments are closed.