Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Vijećnici u Kalesiji najavili štrajk, ali i rigoroznije mjere ako im se ne poveća paušal

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Kalesija, najavljene za ponedjeljak, naći se će i inicijativa osam anonimnih vijećnika za povećanje paušala sa 350 na 650 KM, te dnevnice sa 50 na 100 KM, prenosi infopuls.ba.

Kako saznajemo, vijećnici su najavili štrajk, a nije isključeno ni podnošenje ostavki ukoliko se ne riješi njihovo egzistencijalno pitanje.

„Mi radimo skoro za džaba. Ja sam pit'o eve ljude po gradu je l’ prate naš rad? Vele mi, što bi pratili kad se samo svađate! Možete misliti kako je nama, kad se vazda svađamo da usaglasimo dnevni red. Ako neko misli da more bolje, eto nek se kandiduje! Nama se ne radi za siću. Logično je da ako neko ima mali, da mu je želja da ima veći. Ukoliko se ne usvoje naša prava, štrajkovat ćemo i glađu. Ionako skoro da nemamo šta jest. Mi vijećnici ćemo istrajati u borbi za naša prava i veći paušal“ – istakao je jedan od potpisnika vijećničke inicijative.

Imajuću u vidu ranija iskustva po pitanju naknada izabranih zvaničnika, ova inicijativa će bez poteškoća dobiti potrebnu većinu.