Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Zaoštreni odnosi na granici Kosova i Srbije! Pirati sinhronizirali film „Toma“ na albanskom jeziku (VIDEO)

Biografski film “Toma” osim što se pojavio u originalnoj piratskoj verziji u HD rezoluciji, ilegalno je sinhroniziran na albanskom jeziku. Inspektori kriminalističke policije MUP-a Srbije su jutros na propisani način pokušali vršiti istragu i pretres nekoliko lokacija u Prištini, za koje se osnovano sumnja da su počinili teže krivično djelo, a po prijavi Minacord Production, prenosi Prizren Times.

Međutim, nakon uvida u nalog, na graničnom prelazu im nije bio dozvoljen ulazak. Ovaj incident, dodatno je pooštrio odnose koji mogu eksalirati i u oružani sukob. „Naši inspektori će raditi posao istrage na našoj teritorija i nema razljog panike. Morat ćemo detaljno analjizirati filjm i ustanoviti ko je pravio iljegalnu sinhronizacija“ – rekao je Aljoš Pendreky, načelnik sektora kriminalističke policije Kosova ili ‘drugi pendrek’ na Kosovu.

Očekuju se reakcije i iz zvaničnog Beograda, a nije isključena ni press konferencija predsjednika Vučića. Donosimo Vam insert iz filma “Toma” na albanskom jeziku.