Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Zbog britanskoj soja koronavirusa preporuka je da se zaljubljeni ne ljube!

Federalni krizni štab je donio nove naredbe i preporuke koje će na snagu stupiti početkom naredne sedmice. Krizni štab je analizirao trenutno stanje i konstatovao da su naredne dvije sedmice ključne, zbog pojave novog britanskoj soja koronavirusa u našoj zemlji, koji može uzrokovati tešku kliničku sliku.

Krizni štab je donio nove pooštrene naredbe i preporuke. U cilju sprečavanja infekcije donjih respiratornih puteva, u šiša barovima se ograničava broj šiša, s tim da se istovremeno u jednom lokalu ne može koristiti više od dvije šiše.

Zbog sve većih gužvi u kladionicama, moguće je klađenje do najviše dva tiketa za jednu osobu. Građanima je upućen apel da online klađenje na pse, igre lota i slično, vrše od kuće, a ne iz kladionice, u kojima se zbog stvaranja gužvi ne može osigurati fizička distanca. Od kladionica kao društveno odgovornih kompanija, zatraženo je da pojačaju higijensko-epidemiološke mjere i da, u cilju zaštite najmlađih građana, ne dozvole klađenje djeci mlađim od 12 godina.

Krizni štab se posebno osvrnuo na nadolazeći Valentinovo, koji se ne slavi na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Građani koji nisu zaljubljeni nemaju za čim da žale, jer se zaljubljenima preporučuje da se ne ljube!