Petak, 26 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Zbog okupljanja mladih u Tuzli policija bezuspješno reagovala!

Sinoć je Policijskoj upravi Centar u Tuzli prijavljeno okupljanje mladih za vrijeme policijskog sata. U anonimnoj telefonskoj prijavi je rečeno da se na jednom mjestu okupilo između preko 100 osoba, te da se ne može izbrojati tačan broj, zbog čestog ulaska i izlaska, a što je protivno naredbama kriznog štaba.

Po prijemu prijave, dežurni službenik u upravi je obavijestio policijsku patrolu da se uputi prema ‘spornom objektu’, koji je navodno okupio veći broj mladih osoba u nedozvoljeno vrijeme. Patrola je uzaludno tri puta obišla grad sa namjerom da pronađe objekat Discord. Kad su uvidjeli da objekat fizički ne postoji, Upravi su vratili povratnu informaciju. Nakon četverosatne analize od strane posebno obučenih službenika iz IT sektora, konstatovali smo da fizički objekat ne postoji, a da prijava nije lažna protiv koje se može pokrenuti daljnji postupak“ – rekao je Ismet Pendrek, zamjenik šefa PU Centar Tuzla.

Naime, u zapisniku dežurnog policajca zabilježeno je da je anonimna ženska osoba, starosti između 20 i 25 godina, prijavila nedozvoljeno okupljanje mladih „u Discordu u više soba“. Daljnjom istragom utvrđeno je da su se mladi, pratioci stranice Spotted Tuzla, online okupili na Discord serveru u posebnim sobama za chat i priču. Po mišljenju policijske struke dozvoljeno je online okupljanje mladih, a najdeblji kraj za ovaj ‘nesporazum’ izvući će dežurni policajac.