Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

Živinički vijećnici ove godine bez bajramdeta!

Gradski vijećnici u Živinicama odrekli su se ovogodišnjeg bajramdeta, koji se tradicionalno za Bajram isplaćuje vijećnicima za rad i doprinos zajednici. Iako je dvosatna vijećnička rasprava o ukidanju naknade ponudila različita mišljenja, ipak je prijedlog o ukidanju bajramdeta jednoglasno podržan od strane Gradskog vijeća, uz usvojeni zaključak da javnost bude uskraćena za ovu informaciju. Unatoč zaključku, uspjeli smo uzeti dvije vijećničke izjave.

Ne želimo da građanima šaljemo poruke na osnovu koje bi se temeljile sumnje o smanjenju prihoda u budžetu, šireći tako paniku među njima u ovim kriznim vremenima borbe protiv pandemije“ – pojasnio nam je vijećnik Šaban Nusretović.

Nadam se da će se ušteđeni novci u iznosu od 15 hiljada maraka usmjeriti u prave ruke. Mislim da smo donijeli ispravnu odluku, jer ne vidim razloga zašto se ne možemo odreći jednog bajramdeta. Bilo je vijećnika koji su tokom rasprave bili protiv odluke. Na kraju su i oni podržali prijedlog kada im je ukazano da je sljedeći bajram za nešto više od dva mjeseca“ – rekao je vijećnik Muharem Sejfić.

Opravdano ili ne, odluka o ukidanju vijećničkog bajramdeta zasigurno zaslužuje respect.