Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVOSPECIJAL!

1. MART: Počelo tradicionalno naopako kačenje zastava

Danas je počelo kačenje obilježja naše države, kako bi se na dostojanstven način obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Vrijedna ekipa našeg portala je izašla na teren da utvrditi situaciju, te da saznamo šta će se održati u sklopu proslave ovog praznika, koji se slavi na kompletnom teritoriju jedne trećine države.

“Povodom nastupajućeg praznika, prvo ćemo poslati inspekciju na teren, kako bi provjerili da li su sve zastave nepravilno okačene. Apelujemo građane koji posjeduju ugostiteljske objekte ili žele da istaknu zastavu na svojoj kući, da to učine u skladu s propisima. Dakle, mi smo objavili fotografije kako se zastava pravilno kači, vaše je jedino da uradite suprotno tome. Svi oni koji okače zastavu pravilno, prvo će biti opomenuti, a ukoliko ne poslušaju, dobit će i novčanu kaznu”, rekao nam je Zvjezdan Bajrektarević, viši referent za nepravilno kačenje zastava u kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Pored kontrole zastava, vodit će se računa o objavama građana na Facebooku, koja moraju biti u skladu s praznikom.

“Svi građani su dužni da sutra tokom dana stave na cover sliku s ljiljanima, objave pjesmu ‘Mojoj dragoj BiH’ ili ‘Ponesi zastavu Dragane Vikiću’, te da pored share-a, objave i adekvatan status. Kontrole će biti jake na ovoj društvenoj mreži, a svi koji izignorišu biće kažnjeni banovanjem s ove društvene mreže u trajanju od mjesec dana”, dodao je Bajrektarević.

(Izvor: Šatro.info)

Komentariši