Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Epilog ‘okršaja’ u Banovićima – Gutić pokrađen, Kukiću kazna?!

Tokom protesnog skupa rudara RMU Banovići održanom ispred zgrade uprave došlo je do verbalnog, a zamalo i fizičkog obračuna između Bege Gutića, načelnika općine i Mirsada Kukića, zastupnika u Parlamentu BiH.

Policajci MUP-a TK su nakon međusobnog naguravanja spriječili veći incident. Kako se moglo uočiti na video, Gutić nije na lijevoj ruci imao sat i postoje indicije da je tokom naguravanja pokrađen? Drugi, pak, tvrde da toga dana načelnik Gutić nije nosio ručni sat? Provjerenu informaciju uzaludno su pokušavali dobiti kolege iz agencije Oskova Today. Načelnik Gutić nije bio raspoložen za komentar.

S druge strane, Mirsadu Kukiću prijeti prekršajna kazna u iznosu od 100 KM, jer u trenutku naguravanja nije nosio zaštitnu masku za lice čime je na protesnom skupu ugrozio živote rudara. Prema dopunama Zakona o javnom redu i miru, nenošenje maske za lice tokom pandemije predstavlja grubo kršenje javnog reda i mira.

Banovićani će biti nekoliko dana u strahu dok se ne smiri politička trakavica i ne ugasi požar u jami Omazići. Postoje indicije da je požar podmetnut, drugi smatraju da je slučajan, dok treći misle sasvim suprotno i ‘na pragu’ teorije zavjere. Naime, manji dio građana opravdano smatra da požar nije podmetnut, nego da je dio masonskog projekta uvođenja ‘podnog grijanja’ ispod ulica ovog gradića.