Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVOSPECIJAL!

ISTRAŽIVANJE: Gradačačani najzadovoljniji zdravstvenim uslugama!

Agencija „Zdravi da smo!“ Tuzla obavilo je opsežno istraživanje o kvaliteti zdravstvenih usluga u domovima zdravlja Tuzlanskog kantona. Istraživanje je pokazalo da su građani Tuzlanskog kantona zadovoljni zdravstvenim uslugama. Preko 67% građana Tuzle su zadovoljni zdravstvenom uslugom primarne zdravstvene zaštite.

Međutim, najzadovoljniji zdravstvenom uslugom su građani Gradačca. Preko 100% ispitanika iz ove općine zadovoljni su uslugom JZU Dom zdravlja Gradačac.

Tragom ovih istraživanja, koju je provela renomirana agencija, obavili smo razgovor sa „običnim ljudima“, koji su manje-više potvrdili utvrđene rezultate. I. Zubac (54) iz Ledenica Gornjih je izuzetno zadovoljan zdravstvenim uslugama. „Živim zdravo, al’ ponekad imam potrebu da obavim pregled. Prije nekol'ko dana htio sam obavit’ pregled zuba. Svi su ljubazni. Imaju fajne zube. Obavili su pregled i naplatili 3 marke, a da sam otiš'o kod privatnika mor'o bi dat’ cvaju“ – između ostalog, naglasio je gospodin Zubac, koji je prezadovoljan uslugom primarne zdravstvene zaštite u ovoj ustanovi.

Hedija K. (64) iz Mionice  također je zadovoljna uslugom. „Kad god sam otišla, pregledana sam, a da nisam imala potrebu dat’ nikakvu hediju. Ja imam sina i dvije šćeri. Sina sam rodila u Brčkom, a šćeri u Tuzli. Valjalo je klapit’ više od sat kad me je zabolilo. A prije mjesec dana snaha mi je rodila dva unuka u Gradačcu. Prije pet godina šćerku su odvezli u Tuzlu na porod i doktori su se bojali i hitno je uputili kod nas u bolnicu. Eno moje unuke živa i zdrava se igra s djecom u obdaništu“ – sa osmijehom nam je pričala nana Hedija, te istakla da ponekad dobije uslugu privatno u bolnici, kako ne bi „hodala po privatnim poliklinikama“.

 

J.M.

Komentariši