Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

IZ DRUGOG UGLA: ‘Djed Mraz je Edin Delić’?!

Na društvenim mrežama ove sedmice je najposjećenija objava učiteljice iz osnovne škole. Pri analizi pjesmice „Prvi snijeg“, učenik je odgovorio da je Djed Mraz  – Edin Delić. Učiteljica je prihvatila odgovor, jer samo učenik zna zašto je načelnik općine Lukavac njegov junak.

Mi ćemo pokušati dati odgovor zbog čega su mališani u pravu kada kažu da je Edin Delić njihov glavni junak – Djeda Mraz.

Djeca i građani Lukavca nekoliko godina se obraćaju Djeda Mrazu da riješi problem zagađenosti u gradu. Kada je u utrci za načelnika Edin Delić nastupao pod sloganom „Da Lukavac prodiše!“, građani su vjerovali da se ukazao Djeda Mraz i da će se njihov najveći problem riješiti. Poput Djeda Mraza načelnik Lukavca rješava problem zagađenosti, tako da je Lukavac danas jedan od najčišćih gradova u Evropi.

Lukavački Djeda Mraz je za kratko vrijeme izgradio fabriku pitke vode, riješio probleme mladih u općini, jezeru Modrac vratio stari sjaj, a djeci u vrtiću stvorio bolje uslove od bilo kojeg Kindergartena…

U očima učenika Edin Delić je Djed Mraz koji će i dalje nastaviti obećavati….

J.M.