Četvrtak, 28 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Mato iz Turića odbio tucanje!

Priča o Mati iz Turića kod Gradačca, koji je umjesto svoje uzorao njivu susjede obišla je svijet. Kao žrtva porodičnog nasilja nekoliko je dana bio je van svoga doma. Njegova supruga i dalje smatra da su se njih dvoje spanđali i da joj je Mato davno zaoro. Mato se vratio domu, a odnosi se u obitelji Ivkić svakodnevno popravljaju. Jedino su njegove posjete susjedi limitirane, da ne kažemo zabranjene.

Tako je bilo i danas. Susjedi zbog pandemije nije došao muž i inozemstva, pa je nakon uskršnje mise pozvala susjeda Matu na tucanje jajima. Mato je tucanje nevoljko odbio, kako njegova žena takav poziv ne bi ‘izvukla iz konteksta’.

Obiteljski odnosi su se popravili. Nisu kao nekad’ ali su bolji nakon mog nesmotrenog poteza iz siječnja. Danas me je pozvala na tucanje i morao sam odbiti. Da me je pitala kad smo izašli iz crkve, možda bi i pristao. A možda ju je bilo stid pri svijetom. Dobro pa nisam otiš'o, inače bi me žena opet izbacila“- rekao nam je Mato, koji je dodao da se nije usudio razmijeniti par jaja sa susjedom.

Izgleda da se Mato ‘naučio pameti’ i da je oprezan. Poslije uskršnjih praznika Mato i mještani Turića imaju pune ruke posla na svojim gazdinstvima.