Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Meteorološki zavod će isključiti meteoalarm dok ne prođe salaukovina!?

Federalni hidrometeorološki zavod će isključiti meteoalarm dok ne prođe salaukovina, javljeno nam je iz ove institucije. Zahtjev za isključenje su uputili građani, nakon što su meteorolozi upalili žuti meteoalarm, zbog niskih temperatura i pojačanog vjetra u većem dijelu zemlje.

Udruženje građana „Dosta je više!“ opravdano je uputilo zahtjev Zavodu. Prema mišljenju članova ovog udruženja, dovoljno je što nas vlast svakodnevno plaši nacionalnim pitanjima, koronom i vakcinom, a sad nas i meteorolozi plaše žutim i crvenim metoalarmima.

Živjeli smo mi i prije meteoalarma. Bilo je i prije niskih temperatura, vjetrova i oluja, pa nas nisu plašili! Ovako čim puhne jači vjetar upale meteolarm ko da je kijametski dan. Lijepo nek ga ugase dok ne prođe salaukovina i rahat smo“ – rekla je Šemsa Oblak, članica Udruženja „Dosta je više!“

Podsjećamo, meteorološki zavod u Prištini jedini je zavod u regionu koji nije u sistemu meteoalarma za Evropu, što prema riječima prištinskog sinoptičara Hazimi Haljetija ne predstavlja problem. Štaviše, narod na Kosovu je rahatniji bez meteoroloških upozorenja. I mi smo bili dok ga nisu uveli!