Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

MILANO: Pirelli priprema vrijednu donaciju građanima Tuzle

Kompanija za proizvodnju automobilskih guma Pirelli, ponudila je Tuzli nesebičnu donaciju. Ova društveno-odgovorna kompanija, priprema građanima Tuzle donaciju od 10 hiljada automobilskih  eko-guma za loženje. „Ključni uzočnik zagađenja su upravo ekološki neprihvatljiiv materijali za loženje, naročito gume sumnjive mješavine“ – mišljenja je Luka Lođioni, direktor ove kompanije za jugoistočnu Evropu, te dodao „da svaka guma nije podobna za vožnju, a kamoli za loženje“.

Pirelli gume su pravljenje od ekološko prihvatljivih materijala, te se toplo preporučuju za loženje i zagrijavanje objekata. Isporuka donacije se očekuje za desetak dana, čim gradska uprava osigura neophodnu papirologiju i plan distribucije.

Kako neslužbeno saznajemo, najviše guma će se distribuirati vlasnicima individualnih ložišta u naselju Ši Selo. Enis Dimić, službenik u gradskoj upravi za zaštitu okoliša, tvrdi da su Pirelli gume toliko dobro, da ako se aromatiziraju sa aromama lavande i kamilice, stvaraju mirisni dim koji pročišćava zrak.

Ukoliko se realizuje ovaj projekat za nekoliko dana naseljena mjesta Stupine i Sjenjak mirisat će kao jedna velika cvjećara, a građani Tuzle će napokon prodisati punim plućima.

Izvor: Satro.info/Tuzlaspiegel