Subota, 20 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVOSPECIJAL!

MUŠKARCI PAŽNJA: Šta pokloniti dragoj za 8. mart!

Muškarci su uvijek u dilemi kako izabrati pravi poklon za 8. mart i obradovati svoju ljepšu polovinu. Zato dajemo nekoliko savjeta o izboru poklona:

  1. Cvijeće nije poklon! Ono je znak pažnje i pri izboru cvijeća obratite pažnju da očistite trnje ako kupujete ruže, kako bi spriječili moguću povredu saputnice. Imajte na umu da će bilo koji cvijet trajati dan i dva, te ruža i karanfil nisu rješenje. Saksija cvijeća je bolji izbor, ali ona sama po sebi nameće obavezu o održavanju, što može dovesti do nelagode osobe koja prima takav znak pažnje. Zato nikada neće pogriješiti ako kupite vještački cvijet i to, ako je moguće, kičast i šaren.
  2. Odjevni predmet. Ne, ne i ne! Odjevni predmet, pa makar bile i rukavice, je zapravo mač sa dvije oštrice za svakog muškarca, posebno ako ljepša polovina svakodnevno se druži sa kućnom vagom. Lakše je pogoditi rezultat na sportskoj kladionici nego broj odjevnog predmeta saputnice.
  3. Novčanik ili torbica. Dobar pokušaj, ali ne i kreativan. Žene su u prirodi sujevjerne, te pokloniti novčanik bez novca šalje poruku da će isti biti uvijek prazan. S druge strane, ubaciti novčanicu u novčanik može biti kontraproduktivan, nepristojan i uvredljiv.
  4. Parfem. Tačno je da žene vole da lijepo mirišu i za dobar parfem ćete sigurno dati dosta novca. Ipak, nije originalno i ne zahtjeva trud. Prvo što vam padne na pamet, ne znači da je i najbolje. Budite kreativni, potrudite se da smislite nešto originalno!
  5. Večera. Možda i najgori izbor. Uvijek imajte na umu da ako ljepšu polovinu izvedete u restoran na večeru, može Vam pogovarati da bi bila zadovoljnija da ste i sami spremili večeru. Također, ako spremite večeru kući imat ćete zamjerke na ukus, ili će Vam partnerka pohvaliti večeru da će poželjeti da to radite svakodnevno. Želite li to? Naravno da ne!
  6. Vikend za dvoje. Dobra ideja, ali ove godine 8. mart ne pada u dane vikenda.
  7. Ram za slike. Žene podsjeća na one poklone koje su dobivale za rođendan u petom razredu osnovne škole. Još gore od ovoga je da se ne sjetite čak ni zajedničku fotografiju da ubacite.
  8. Kutija puna čokoladica. Ukoliko kupite neku lijepi ukrasnu kutiju i napunite je čokoladicama ili njenim omiljenim slatkišima, sigurno ćete joj uljepšati dan. Ali budite na oprezu! Navečer vam može pogovoriti da ste upravo vi joj prekinuti dijetu.
  9. Posuđe. Jedan od boljih izbora. Svakoj ženi je drago kada joj se poklanja posuđe. Međutim, ako joj poklonite ekspres lonac znajte da nećete pogriješiti, jer on skraćuje vrijeme za kuhanjem, što ostavlja ženama više vremena za čavrljanje na društvenim mrežama bez straha da će ručak zagoriti.
  10. Ako ste i dalje neodlučni izazovite svađu i odite iz kuće svojoj majci ili kod prijatelja. Pomirenje je najbolji poklon i to učinite čim prođe 8. mart.

A.Z.

Komentariši