Srijeda, 24 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Nečuveno: Na zahtjev roditelja učeniku smanjena ocjena!

Svjedoci smo da roditelji sve više žele da im djeca imaju bolje, a ne zaslužene ocjene, vršeći pritiske na nastavnike.

Međutim, u Osnovnoj školi „Smoluća“ kod Lukavca došlo je do nečuvene pojave. Nastavnik biologije je ocijenio test A.M. najvišom ocjenom, iako je navedeni učenik iz 8a imao nekoliko grešaka i netačnih odgovara. Učenik se nije požalio, ali su problemi nastali dan kasnije. Majka učenika je došla u školi i insistirala da se učenik zasluženo ocijeni.

Vidio sam sa prozora kako je ljutito zalupila vrata auta i znao sam da je neki problem. Izašao sam na školski hol i primijetio bijes na licu. Nisam znao o čemu se radi! Odbila je saradnju i bez najave je ušla u kancelariju direktora. Iz kancelarije se čula galama, a ja sam po službenoj dužnosti morao pozvati policiju…“ – događaj nam opisuje pedagog škole.

Nakon nekoliko minuta rasprave direktor je pozvao nastavnika kako bi riješili problem. Situacija se smirila po dolasku policijske patrole i obećanja predmetnog nastavnika da će se ispraviti odlična ocjena, iako je i dalje tvrdio da je nekoliko grešaka rezultat nedovoljne koncentracije, a ne neznanja učenika. Učeniku je, po smirivanju situacije, upisana trojka iz urađenog testa na zadovoljstvo majke.