Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

NOVO NA RTV TK: Kviz ‘Hoćemo li mu halaliti’?

Od februara mjeseca ove godine, na novoj programskoj shemi Radio-televizije Tuzlanskog kantona, naći će se  dugo očekivani kviz. Ova medijska kuća, koja je i najbliža svojim građanima, okončava potrebne organizacione radnje, kako bi građanima ponudili kviz, uz podršku većeg broja sponzora.

Riječ je o edukativno-zabavnom kvizu čiju licencu i autorska prava će ova medijska kuća otkupiti od „Cazinske audicije“, čiji je vlasnik RTV Cazin.

Na kviz će se moći prijaviti svi punoljetni građani. Kviz je tako osmišljen da će njeni učesnici moći odgovarati na pitanja o javnom i privatnom životu odlazećih funkcionera iz organa uprave Tuzlanskog kantona i javnih preduzeća.

Tuzlaspiegel otkriva pojedine detalje o pravilima kviza. U jednom serijalu učestvuju tri takmičara i pobjednik serijala je onaj učesnik koji osvoji najveći broj bodova. Netačno pitanje u kvizu nije eliminatorno i ukoliko takmičar netačno odgovori na postavljeno pitanje u bilo kojoj igri, voditelj postavlja pitanje: „Hoćemo li mu halaliti?“. Tek kada sva tri učesnika potvrdno odgovore na postavljeno pitanje, takmičenje se može dalje nastaviti. Još uvijek nije završena lista sponzora ovog kviza, ali nezvanično saznajemo da će kviz podržati nekoliko uspješnih javnih i privatnih preduzeća (RMU Banovići dd Banovići, JP „Spreča“ d.d. Tuzla, TTU energetik doo Tuzla, JU Direkcija regionalnih cesta TK, „Heez transport“ Tuzla, JP „Vodovod i kanalizacija“ doo Banovići…).

M.Z.

Komentariši