Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Oživljen medicinski turizam u Beogradu!?

Turistička organizacija Beograd je zadovoljna posjetom i broju noćenja u posljednja dva dana. Razlog za navalu turista, naročito iz Bosne i Hercegovine, jeste besplatna vakcinacija stranih državljana AstraZeneca vakcinom na Beogradskom sajmu.

Turstička sezona je spašena. Ovo je bio naš strateški potez. Država je nabavila i platila vakcinu za imunizaciju stranih državljanja. Boravak ljudi u gradu donosi prihode javnom prevozu, ugostiteljima i hotelijerima, što se reflektuje i na gradski budžet“ – saopštili su iz TOB-a.

Prihodi u Beogradu od turizma u protekla dva dana veći su od prihoda koju ostvare Makarska i Tučepi zajedno za jednu sedmicu tokom ljetne sezone. Ukoliko medicinski turizam u narednim danima bude u padu, iz gradske uprave su spremni uz besplatne vakcine dijeliti čokoladice i 10 eura za topli obrok.

Na graničnom prelazu Rača i Zvornik danas su zabilježene kilometarske kolone. Očekuje se da će preko 40 hiljada građana iz Bosne i Hercegovine tokom naredne sedmice posjetiti glavni grad Srbije.