Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

PJONGJANG: Žestoka kazna zbog priloga o Tuzli!

Prije pet dana Državna televizija Sjeverne Koreje emitovala je prilog o Tuzli i gradonačelniku Imamoviću, koji se uprkos napadima nacionalista održava na vlasti u multietničkom gradu.

U jednominutnom prilogu narodu Sjeverne Koreje je skrenuta pažnja o uloženim naporima gradonačelnika Tuzle i protjerivanja migranata iz srednje Azije.

Prilog sadržava i izjavu gradonačelnika Imamovića koja je predmet žestoke rasprave i stroge kazne radnika na Državnoj televiziji.  Imamović je u emitiranom prilogu izjavio: “Da će se briga o migrantima kretati u granicama domaćih i međunarodnih zakona! Ali da migrant neće moći imati prava koja nemaju ni naši građani!”.

Izjavu gradonačelnika prevoditelj korejske nacionalne televizije je potpuno pogrešno preveo i u titlu napisao “불쌍해! 민주당 액션 파티에서 날 엿 먹여” (U Tuzli mene Bijeda iz.eba! ), a zatim i “검찰은 내 잘못의 증거를 찾으려고 노력하고있다 알 딕” ( Još su mi za vratom i ovi iz Stranke demokratske akcije koji žele ukinuti komunalnu naknadu).

Kako se radi o dezavuisanju gledatelja Državne televizije Sjeverne Koreje, žestoko su reagirali iz gradske uprave, a greška radnika će biti žestoko kažnjenja. Radnik će zbog nemara, osim otkaza, biti osuđen na najmanje tri godine kazne zatvora.

Prisjetimo se spornog priloga:

https://www.youtube.com/watch?v=BRQk_toaO6U