Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Roditelji u šoku: Djeca džojstik zamijenila pičiguzom!

Roditelji su u šoku! Zbog snježnih padavina svoje su mališane morali iz toplih domova pustiti vani, kako bi vrijeme provodili na lokalnim plazama i družili se sa drugom djecom.

Nevjerovatno! Do sada sam strogo vodila računa da se naš sin ne prehladi. Cijeli raspust je bio u kući i zabavljao se na tabletu i računaru. Provodio je većinu dana u svojoj sobi. Sve se promijenilo kada mu je djed, moj svekar, poklonio pičiguz. Od tada je sa djecom na plazi! Umjesto da se igra u kući, napolju se mrzne i prlja. Moj muž je poslije posla vani, a ne u domu, jer motri na njega da se ne ozlijedi. Užas!“ – odvažno je rekla Andrea, mama desetogodišnjaka iz Tuzle.

Građani su ogorčeni, a policija nemoćna, jer djeca i lokalne puteve koriste za sankanje. U manjim mjestima su organizirane i noćne plaze za djecu, kao što je slučaj u Rajskoj kod Gradačca, pa djeca zimski raspust uglavnom provode vani, a ne u kući za kompjuterom. Nečuveno, zar ne?

Prema zadnjem izvještaju Epic Games-a, popularnost Fortnite igrice u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona je smanjena za 80%, te ovoj firmi prijeti kolaps, a radnicima vjerovatno i otkazi. Iz ove firme željno iščekuju da sunce ugrije i da se djeca vrate u svoje domove….

Naš tim će i dalje pratiti nezrelo ponašanje djece i ukazivati na nepoštivanje epidemioloških mjera!