Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Saobraćajka u Gračanici mogla je biti kobna za učesnike

Danas u jutarnjim satima, u Gračanici kod Živinica, dogodila se saobraćajna nesreća zaprežnih vozila u kojima su učestvovali vozači I.V. i H.N iz Gračanice. Zbog zaštite ličnih podataka, u policijskoj upravi Živinice nisu navodili imena konja.

Prema izjavama očevidaca sve se desilo iznenada. Zaprežna vozila kretala su se u istom smjeru. Vozilo kojim je upravljao I.V. je naglo usporilo i omogućilo sustizanje drugog zaprežnog vozila. A onda je izbio međusobni sukob konja. Kola su se prevrnula, a vozači, na svu sreću, su ranije iskočili. Da nisu brzo reagovali, saobraćajka je mogla imati kobne posljedice.

U policijskom izvještaju oba vozača su u prekršaju, jer nisu poštovali propisani razmak između dva zaprežna vozila. Njihovo međusobno odstojanje je, prema tvrdnjama policije, uzrok nesreće.

Moj konj je mjeran. Kad hoda gleda da meščini mrava ne zgazi. Ne znam razlog zbog čega je usporio. Al’ komšijin konj je pravi šejtan. Uvijek se gica i izaziva druge. I et sad moram popravit kola i platit evu kaznu“ – rekao je I.V., akter saobraćajne nesreće. Šta je, tu je! Mi ćemo svoju priču završiti starom indijskom poslovicom: „Dok je konja bit će i nesreća!“.