Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

SAVJET MUŠKARCIMA: Kako prebroditi period izolacije sa suprugom?

Period izolacije je savršen za učvršćivanje dosadašnjih veza između parova, naročito onih koji su nekoliko godina zajedno, u bračnoj zajednici. Naših nekoliko savjeta supružnicima može pomoći u stvaranju harmoničnog ambijenta:

1. Podržite je da ne odustaje od gledanja TV sapunica! To će vam pomoći da vas ostavi na miru, barem na kratko i da to vrijeme iskoristite za ćaskanje na društvenim mrežama ili razmjenu nekoliko „slatkih“ poruka u ugodnijem društvu.

2. Ne gledajte edukativne emisije poput „TV škole“ – supruga će se osjećati glupo i vas optužiti da vam je stalo do učiteljice.

3. Ne pričajte o koroni i o trenutnoj situaciji! Umjesto vaše priče promjenite kanal i prebacite na informativni program.

4. Ne govorite da vam nije dosadno! Znati će da lažete. Ponudite joj društvenu igru u kojoj uvijek pobjeđujete. Neće pristati na to, budite sigurni!

5. Prestanite joj udjelivati komplimente poput onih: „Lijepa ti je frizura!“, „Izgledaš prekrasno!“ i sl. Skužit će da je lažete!

6. Krpa i kanta??? To nikako ne uzimajte! Nipošto! Imat će osjećaj neodgovorne kućanice.

7. Ne govorite da ste sa komšinicom razgovarali na stubištu! Pomislit će da nešto muljate.

8. Pokušajte joj ispričati dobar vic al’ da nije „mastan“. „Masni“ vicevi povećavaju kod žena želju za intimnije trenutke, a to vam niko ne preporučuje.

9. Pazite da ne izvalite neku glupost, naročito za vrijeme PMS-a! Ako već izvalite nađite načina da izađete iz kuće zbog nekih obaveza, pa makar i u vrijeme policijskog sata. Bolje da vas policija kazni, nego supruga!

10. Još jednom pročitajte savjet broj 7. Nikad se ne zna!

H.F