Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Srednjoškolci od 1. septembra po kombinovanom modelu!

Kantonalni krizni štab je pripremio prijedlog odluke o realizaciji nastave u narednoj školskoj godini. Odluka će se donijeti sredinom naredne sedmice, a na osnovu preporuka Federalnog ministarstva zdravstva.

Ekskluzivno saznajemo da će srednjoškolci od 1. septembra nastavu pohađati po kombinovanom modelu na način da jedna grupa učenika prati nastavu iz školskih klupa, a druga grupa online putem, ali ne od kuće nego iz nargila barova.

„Zdravlje naših građana je najvažnije, naročito djece. Online nastava od kuće se nije pokazala uspješnom, te smatramo da je nargila bar najbolje okruženje za realizaciju ovog vida nastave. Do sredine naredne sedmice pravimo analizu kapaciteta nargila barova na području kantona“ – saopšteno je kriznog štaba.

Da se kombinovani model razmatra kao realna opcija potvrdio je i Nedim Pušina, predstavnik vlasnika nargila barova u komori ugostitelja F BiH, koji nije krio zadovoljstvo što im napokon država izlazi u susret. „Ipak, mi ćemo biti odgovorni i spremni smo na taj izazov. U vrijeme realizacije online nastave ulaz ćemo dozvoliti samo srednjoškolcima“ – pojasnio je Pušina.

Još uvijek nije poznato koji će se model primijeniti u osnovnim školama?