Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

‘Tefal Smart vaga’ umanjuje rizik od depresije

Nakon brojnih studija koje su dokazale da višak kilograma može izazvati depresivno stanje, tefal je ponudio idealno rješenje koje umanjuje rizik od depresije.

Ove sofisticirane digitalne vage ‘pamte’ vrijednosti mjerenja mjesec dana unazad, te imaju mogućnosti da korisniku odbiju nekoliko grama tjelesne mase, ukoliko primijete promjenljivo raspoloženje koje potencijalno dovodi do depresije.

Zapravo želimo sačuvati mentalno zdravlje kod osoba koje su opterećene tjelesnom masom, naročito zrelih žena“ – rekao je projekt menadžer ove kompanije Mesur Kantar.

Već nekoliko mjeseci ova kompanija razvija svoj novi proizvod nakon što se više žena žalilo na pretilost. Među njima je i Ifeta iz Đurđevika koja je zbog samo 200 grama pala u depresiju. Iako je želila smršati koristeći razne dijete, nakon dvije sedmice stala je na vagu koja je pokazala suprotno od očekivanog. Tražeći objašnjenje od nutricionista koji su propisali dijetu, razmjenjujući iskustva na društvenim mrežama, žaleći se na proizvođača digitalne vage i sl, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo. Ifeta kao i druge žene sada će moći uz ‘Tefal Smart vagu’ konačno odahnuti.