Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

TRANSFERMARKT: Ovog ljeta prijelazni rok najuzbudljiviji!

Prema analizi uglednog portala transfermarkt.com, ovogodišnji prijelazni rok će biti najuzbudljiviji. Obzirom na dešavanja u najmnogoljudnijoj regiji u našoj zemlji, ozbiljno se razmišlja i otvaranju prijelaznog roka funkcionera.

Prijelazni rok funkcionera iz jedne u drugu stranku već je počeo, a očekuje se da će biti najintenzivniji nakon podjele funkcija u javnim preduzećima i ustanovama. Politički analitičari su ‘fulali’ u svojim procjenama oko formiranja većine u Tuzlanskom kantonu, tako da je neozbiljno od istih tražiti komentar o ovom pitanju.

Kako smo pisali u februaru ove godine, na području Tuzlanskog kantona bi se mogla formirati nova stranka (SRP), koju će osnovati članovi SDP-a, nezadovoljni odlukama centrale.

U prijelaznom roku najviše će profitirati SDA, koja bi se mogla pojačati dosadašnjim funkcionerima iz PDA, ali i drugih stranaka. Nagađa se da će članarinu za sav period nečlanstva u SDA,  funkcioner-preletač morati u trostrukom iznosu uplatiti na račun stranke, tako da bi se stranačka kasa mogla vrtoglavo povećati.

Sa sigurnošću se ne može znati kojoj će se stranci prikloniti kadrovi Nezavisnog bloka, koji su, ne tako dugo, bili članovi BPS-a, te kadrovi iz drugih stranaka.

Očekuje nas zanimljivo ljeto praćeno milionskim transferima.

M.Z.

Vezane vijesti: ANALIZA: Da li će se formirati nova partija ljevice?