Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Tuzla: Semafor na Paša Bunaru riješio saobraćajni kolaps u Rudarskoj

Nakon što je rekonstrukcija ceste u Rudarskoj ulici završena u rekordnom vremenu, za 214 dana, na raskrsnici Paša Bunar, prije desetak dana su u funkciju stavljeni i semafori. Ono što građane može veseliti, jeste da je time na ovoj raskrsnici riješen dugogodišnji problem saobraćajne gužve i dugih kolona u Rudarskoj. Osim toga, tokom zimske sezone manje gužve i zastoji u saobraćaju doprinose i manjoj emisiji štetnih gasova. To nije tako beznačajno, uprkos činjenici da je tokom zime u gradu čist zrak.

Fotografija na naslovnici jasno upućuje da su gužve znatno smanjene u odnosu na raniji period. “Ranije su kolone automobila u Rudarskoj uzrokovale saobraćajni kolaps u zapadnom dijelu grada. U udarnom terminu, kolone su završavale kod Doma zdravlja. Postavljanjem semafora kolone završavaju kod gradskog stradiona, svega nekoliko metara od raskrnice. Gužve bi se mogle dodatno smanjiti postavljanjem semafora na raskrsnici Batva” – rekao je Amar Zebra, gradski saobraćajni inspektor.

Gradska uprava će po svemu sudeći nastaviti sa postavljanjem semafora na raskrsnicama i rješavati nagomilane probleme u saobraćaju.