Četvrtak, 18 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

U Gradačcu IT-stručnjaci razvijaju Sihir Detector Android Aplication

Mladi i inovativni IT-stručnjaci iz Gradačca, gradića u sjeveroistočnoj Bosni, razvijaju Sihir Detector Android Aplication. Riječ je o prvoj aplikaciji ove vrste u svijetu, a efikasno će kod ljudi detektovati sihir (crnu magiju) u cilju uspješnog alternativnog liječenja.

Aziz Pekarić, član IT-tima, upoznao nas je da će aplikacija biti spremna za mjesec dana, nakon čega slijedi testni period, dva do tri mjeseca. Očekuje se da će aplikacija za upotrebu biti spremna početkom ljeta. „Dobro je što na području Gradačca postoji više ordinacija za utvrđivanje postojanja i liječenja od sihira, tj. crne magije. Moram se zahvaliti iscjeljiteljima, jer su nam pomogli pri razvoju aplikacije. Prema njihovom mišljenju, aplikacija će im uveliko olakšati posao iscjeljenja!“ – rekao je Aziz Pekarić.

Sihir Detector Android Aplication će detektovati da li osoba ima sihir, vrstu sihira, te kada i gdje je sihir postavljen? Aplikacija će moći razotkrit sihirbaza, ali ne i naručioca sihira (crne magije). Naime, Zakon o zaštiti ličnih podataka zabranjuje iznošenja podataka o naručiocu sihira. Aplikacija će biti omogućena na više jezika, a jednostavnim korištenjem svaki pojedinac će moći utvrditi postojanje crne magije. „Na gubitku će biti sihirbazi, tj. osobe koje komuniciraju sa džinima i prave sihire“ – zaključio je Pekarić.

Ova jedinstvena aplikacija mogla bi biti i najpopularnija u svijetu.