Utorak, 23 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

U Jajićima kod Kalesije djed dva puta umro u jednom danu!

U Jajićima kod Kalesije, danas je Ibrahim B. (68) dva puta umro! Ovaj dan je za Ibrahima, kako kažu, krenuo naopako. Uživajući u zimskoj idili, iz dvorišta je krenuo prema šumi. U šumarku, nedaleko od kuće, pred Ibrahima je izbio vepar. Prema njegovim riječima, gorostasna zvijer je najprije nasrnula na njega. Nekim čudom, vepar se zaustavio i otrčao prema šumi.

Umro sam od straha. Utrč'o sam u kuću, sav uznemiren. Nisam mog'o govorit’! Sin je skonto da nisam baš najbolje i kolima me odveze u hitnu. Izmjerili su mi pritisak – 220 sa 100. Dali su mi infuziju i namah mi je lahnulo! Doš'o sam kući i malo sam prileg'o…“ – ispričao nam je djed Ibrahim, pa nastavio:

„…Taman što sam malo otkunj'o naiđe bratić da me vidi. Ha smo se pozdravili pođe pričat’ da je čuo u Kalesiji na pijaci da će u Vijeću Džafićeva stranka u koaliciju sa SDP-om. Nisam se mog'o strpit’. Umro sam od smijeha!“ – završio je Ibrahim.

I tako, iako je dva puta umro tokom dana, Ibrahimu je napokon lahnulo. Ukućani kažu da Ibrahimov smijeh nije prestao sve do početka večernjeg dnevnika.