Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

VISOKO: Senzacionalno otkriće mijenja prošlost!

Obilne padavine u Visokom izbacile su na površinu senzacionalni arheološki dokaz iz srca Piramide Sunca – ploča sa klinastim pismom.

Odmah po pronalasku, ploča je charter letom prebačena u Berlin, u prestižni Institut Max Planc, u kojem se vrši analiza arheološkog nalaza.

Prema preliminarnim rezultatima riječ je ploči ispisanom pismom slično klinastom, nastaloj prije 9.000 godina. Stručnjaci iz navedenog instituta pokušali su dešifrovati natpis. Kako nam je neslužbeno potvrdio domar Instituta Himzo Schwarz, njegove kolege smatraju da natpis opisuje izbornu utrku u opozicionoj stranci, po sistemu jedan član – jedan glas i prevari robovlasnika, izvjesnog inženjera koji je crtao i skice za transport građe.

Postoje jasne indicije da je još prije 9 hiljada godina, u srcu Evrope, postojao određen stepen demokratije u robovlasničkom poretku. Vjerovatno ploča opisuje izborni proces u stranci ljevice, za čije smo ime ostali uskraćeni, načinu kako se volja glasača-robova nije poštovala i izbornoj krađi robovlasnika i predsjednika stranke, koji je, u to vrijeme, crtao skice naprave u cilju unapređenja transporta robe (preteče današnjim traktorima).

Ovo je još jedan dokaz o postojanosti visočkih piramida, ali i dokaz da su naši preci bili tvorci socijaldemokratske ideje u Evropi.

M.Z.