Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

DRUŠTVO

Živa istina: U Tabacima kod Lukavca nestao ‘policajac’!

Ispred škole u Tabacima kod Lukavca preko noći je nestao ‘ležeći policajac’! Nakon pet mjeseci svakodnevnog habanja od nezahvalnih i  bahatih mještana, usporivač brzine preko noći je nestao. Lokalne vlasti su, nekoliko dana uoči izbora, građanima ove mjesne zajednice poklonili ovo ‘zdanje’, kako bi ih zaštitili i spasili selo od propadanja. Ovaj projekat je zabilježen objektivom kamera i prezentiran na facebook profilu aktuelnog načelnika.

Nezahvalni građani su optuživali lokalnu vlast da na tom mjestu ‘ležeći policajac’ nije potreban i sve su činili da ovo ‘zdanje’, za veoma kratko vrijeme orone. Kada su uvidjeli da je ‘vrag odnio šalu’, lokalne vlasti su angažovale petnaestak osoba i tri mašine kako bi ‘ležećeg policajca’ uklonili i premjestili na drugo, sigurnije mjesto.

Mirso Kaldrma iz općinske administracije nam je otkrio da će se ‘ležeći policajac’ premjestiti u Kruševicu, gdje je i potrebniji. Ko zna, duge su četiri godine i moguće je da će se ovo ‘zdanje’ premještati od sela do sela, do novih lokalnih izbora?