Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

KVIZ

Sudjelujte u anketi izbora preletača godine!

Tuzlaspiegel prvu ovogodišnju anketu otvara izborom preletača 2021. godine i to na osnovu Vaših nominacija.

Po Vašem mišljenju koji od ponuđenih je preletač godine?

Predstavljamo nominacije:

  1. Denis Zvizdić, političar čije ime ne treba posebno predstavljati, nakon 30 godina političkog i humanitarnog rada, napustio je SDA, stranku od koje nije hajrovao, te je prešao u NiP. U novoj stranci, Zvizda (o.p. Denisov nadimak koji nerijetko ima i vulgarnu izvedenicu), zasluženo je dobio mjesto prvog zamjenika predsjednika NiP-a.
  2. Preletač Nuraga iz Bokavića je jedan od mnogih ideoloških preletača. Nuraga je onomad bio aktivni član SDA, da bi prešao u Narodnu stranku Radom za boljitak. Nezadovoljan ovom strankom, Nuraga se kao i svaki penzioner zaželio odgovornosti (čitaj funkcije), pa se okušao u Stranci penzionera. Tamo su funkcionerska mjesta popunjena, pa je Nuraga odlučio da preleti. Često je viđan kod načelnika, pa se u gradu šuška da je Nuraga preletio u SD BiH.
  3. „Najbolja mlada sa mirazom što se udala“ – komentar je našeg pratitelja, koji je nominovao Damir Arnauta. Za razliku od prethodne dvije nominacije, Arnaut je manje poznat. Njegovi politički koraci bili su bliski sa Silajdžićem, predsjednikom Stranke za BiH. Obavljao je dužnost ambasadora u Novom Zelandu i Australiji. Šuška se da se protivio konzumiranju kengurovog mesa, pa je povučen iz mreže DKP-a. Po povratku u zemlju uključio se u SBB i bio istaknuti pojedinac. Na posljednjim izborima zasluženo je u parlamentu osvojio kompenzacijski mandat, a onda je, zbog protivljenja koaliranja SBB-a sa SDA, preletio u Našu stranku. Živi i radi isključivo od poslaničke plaće i paušala.
  4. Načelnik Lukavca Edin Delić iako u 2021. godini nije preletio u drugu stranku, za rad ranijeg prelijetanja, možemo reći da ovaj poličar uvijek leti. Popularni Delija je bio u SDA, Liberalno demokratskoj stranci, te na Nuragin poziv, član Narodne stranke Radom za boljitak. Nakon kraha te stranke, Delić je hajra tražio u Našoj stranci. Vrlo brzo će Delić preletiti iz Naše stranke u Komunističku partiju, te zajedno sa Zlatanom Begićem, doživjeti izborni fijasko. Delić iz KP prelijeće u SDP, a onda, zbog neslaganja sa vrhom stranke, osniva SD BiH. Načelničku kandidaturu podržao je SD BiH i DF, a kako bi osigurao većinu u vijeću, Delić ima dobre konekcije sa PDA. Ko zna, možda mu to bude i sljedeća preletačka destinacija?