PRAVILA KORIŠTENJA

Korištenjem bilo kojeg dijela tuzlaspiegel.ba portala i svih njegovih automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem
tuzlaspiegel.ba portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Pristup tuzlaspiegel.ba portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

tuzlaspiegel.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava
tuzlaspiegel.ba portala i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (tuzlaspiegel.ba, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je tuzlaspiegel.ba povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Zaštita privatnosti

tuzlaspiegel.ba štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

tuzlaspiegel.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

tuzlaspiegel.ba može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke tuzlaspiegel.ba koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

tuzlaspiegel.ba obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

tuzlaspiegel.ba se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila tuzlaspiegel.ba portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Promjena pravila

tuzlaspiegel.ba  zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama tuzlaspiegel.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.

Komentari

Izneseni komentari na portalu tuzlaspiegel.ba su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove portala.