Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

ABA LEAGUE 2: Košarkaši Slobode spremaju se za još jedan poraz!

OKK Sloboda će sutra (o.p. srijeda) u Mejdanu ugostiti ekipu Splita, u okviru četvrtog kola druge regionalne košarkaške lige. Biće to prilika za četvrti ovosezonski poraz tuzlanskih košarkaša.

Košarkaši i stručni štab su optimistični uoči sutrašnjeg poraza protiv bivšeg evropskog prvaka. Danas su igrači Josipa Pandže odradili lakši trening nakon još laganije šetnje gradom. „Protivnik se respektuje i očekujemo da ćemo dati snažan otpor“ – istakli su iz stručnog štaba ekipe. „Mi imamo oscilacija u igri. U prva dva kola igrali smo kvalitetno 25, a protiv Sutjeske 30 minuta. Morat ću igračima ponoviti da košarkaška utakmica traje 40 minuta bez produžetaka“ – istakao je Pandža.

Gradonačelnikov izaslanik i prvi čovjek OKK Slobode, Aid Berbić, već skoro deceniju stvara ekipu za velike domete u regionalnom i evropskom okviru. Mladi tuzlanski košarkaši su ove sezone zreli za opstanak u ABA League 2 (o.p. ne postoji ABA League 3), pa se i posljednje mjesto može smatrati uspjehom.

Za sutrašnju utakmicu pozvani su i navijači da u što većem broju podrže voljeni klub, te da se poraz nameće kao imperativ.

A.Z.