Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

BANOVIĆI: Pojedinci će se pozvati na odgovornost!

U okviru 31. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla City je „bodove spasa“ osvojila u Banovićima protiv Sarajeva rezultatom 1:0.

Ovaj je meč odigran na gradskom stadionu u Banovićima, obzirom da je u isto vrijeme na Tušnju Sloboda ugostila Krupu.

Bila je to prilika da banovićka publika uživa u premijerligaškom meču, jer se zeleno-crni već duži niz godina ne takmiči u najelitnijem društvu. Budućnost je lider jedne od četiri treće lige u zemlji.

Iako je stranačko rukovodstvo PDA, vladajuće stranke u gradu ćumura, dalo jasne upute da domaća publika svesrdno podrži Tuzlu City, čije je vlasnik federalni poslanik i kadar ove stranke, pojedini „domaći“ navijači su na utakmici otvoreno podržavali tim sa Koševa, kluba koji uživa blagonaklonost SDA – najveće stranke u zemlji. Osim toga, na društvenim mrežama, ugledni članovi i aktivisti stranke koji su na predizbornim skupovima mahali zastavama najmlađe parlamentarne stranke, nisu propuštali priliku da se selfiraju u bordo šalu i to na tribinama banovićkog stadiona.

„Pozvat ćemo nedisciplinovane pojedince na odgovornost. Mi smo u stranci jasno dali upute kako će i za koga navijati u subotnjem meču. Haman da to pojedincima nije dovoljno pa su otvoreno podržavali Sarajevo. Prema našim procjenama radi se oko dvadesetak pojedinaca, mada će se tačan broj utvrditi za dva-tri dana, dok stranački odbor za sigurnost ne izvrši detaljanu provjeru i analizu snimaka“ – istakla je portparol Elzine Pirić, federalne zastupnice i potpredsjednice PDA.

J.M.