Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

DERBI: Nezapamćeni interes za utakmicu Sloboda & Željezničar!

Za utakmicu 22. kola BH Telecom Premijer lige, između FK Sloboda i FK Željezničar, vlada veliko interesovanje. Uvijek je derbi na Tušnju privlačio pozornost navijačkih skupina, ali subotnji meč je važan kako za ekipe, tako i za navijačke skupine.

Komplicirana politička situacija i odnos „sarajevskih urbanih“ i „tuzlanskih ruralnih“ dodatno su pooštrili netrpeljivost navijačkih skupina Fukara i Manijaka. Ni ovosedmična sjednica Predsjedništva SDP-a BiH, na kojoj je donesena „nepravosnažna“ odluka o isključenju Damira Nikšića iz stranke, predvodnika „urbanih ljevičara“, nije mogla ublažiti zaoštrene odnose na relaciji Sarajevo – Tuzla.

Upravo je subotnji meč bio i glavni razlog donošenja ove odluke, te kako saznajemo, osmišljen u kuhinji centrale stranke u Sarajevu, od „mladih lavova“ koji su blagonakloni Željezničaru i Bratstvu iz Gračanice. Cilj odluke je iole pomiriti zaoštrene odnose i pokušati se dodvoriti crveno-crnim u pokušaju osiguranja tri boda Želji.

Međutim, „trica“ na Tušnju je skoro nemoguća misija imajući u obzir loše igre Sarajlija i nedvosmislenu poruku Fukara: „Svi na sjever, Željo mora pasti!“ Osim toga, nezvanično saznajemo da će se, upravo iz revolta prema aktuelnoj političkoj situaciji, navijačka skupina „ruralnih Manijaka“ iz Čelića, Živinica i Srebrenika, ipak, prikloniti Slobodi.

Dodajmo i to da bi eventualnom pobjedom, Željezničar bio nadomak osiguranju opstanka u društvu najboljih, te da će meč na Tušnju osiguravati do sada neviđene policijske snage iz svih sigurnosnih agencija u zemlji. Za kraj, poželimo navijačkim skupinama subotnjeg derbija sportsko i fer navijanje, kao i u prethodnim derbijima.

M.Z.

Komentariši