Četvrtak, 28 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

DERBI: Savjet Fukarama na Tušnju; Bratstvo spremno za poraz; Željo u Maoču

Ove sedmice se širom kantona odigravaju prvenstvene i derbi utakmice.

Pažnju javnosti najviše privlači derbi na Tušnju između Tuzla City i Slobode i „navijačka segregacija“. Navijači Tuzle imaju besplatnu ulaznicu, dok navijači crveno-crnih će za derbi izdvojiti 10 KM. Oni koji navijaju za Real ili Barselonu, derbi na Tušnju će, ipak, propustiti. Obzirom na odluku organizatora utakmice da će besplatnu kartu imati navijači i simpatizeri „u plavom“, savjetujemo Fukarama da se dvoslojno obuku – preko crveno-crnog dresa obavezno obući laganu kratku majicu plave boje i plavi šal. Naravno do prvog sudijskog zvižduka.

U Banovićima domaća ekipa dočekuju Zvijezdu iz Gradačca, u okviru 4.kola Prve lige Federacije BiH. Biće to prilika da se građani uvjere u sve bolju saradnju ova dva kluba i sve veću bliskost gradonačelnika Dervišagića (SDP) i načelnika Husića (PDA).

Bratstvo dočekuje Goražde i Dasini puleni su spremni za još jedan ovosedmični poraz. Za prvi poraz odgovornost su preuzeli pilići, za drugi nesportsko ponašanje gradonačelnika, uoči trećeg poraza tjestenina nije bila dovoljno skuhana… Javnost će zanimati razlog četvrtog poraza.

Za nogometne sladokusce i gurmane koji na tribinama vole popit i zamezit, preporučujemo derbi Druge lige Federacije BiH, koji se danas igra u Tojšićima između domaće Sloge i Bosne iz Kalesije. Lokalni derbi privlači gledaoce na tribinama, a obzirom da se ove sedmice na „Tom Cut Areni“ neće odigrati meč, očekujemo posjetu najvatrenijih navijača i iz Kikača.

Željezničar ove sedmice igra meč u Maoči protiv Trešnjevke i prilika je da se pokuša iskupiti za poraz kući u prošlom kolu. Tim iz Dobošnice nema velika očekivanja ove godine  i pokušat će da izbore opstanak u najelitnijoj kantonalnoj ligi.

 

H.F.