Srijeda, 24 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

DODIK: “Tita mi, navijat ću za reprezentaciju BiH!”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je početak kvalifikacija za Euro otvorila pobjedom protiv Armenije, rezultatom 2:1. Bila je to i prilika da selektor Prosinečki pruži priliku igračima sa manjom minutažom u reprezentaciji. Selektorovo povjerenje opravdali su Krunić i Milošević, strijelci za naš tim.

Drugu utakmicu, naš tim igra u utorak sa Grčkom. Interes za ovu tekmu je očekivano veliki, a podršku Zmajevima osim navijača i komentatora Bahe pružit će i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Iako predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik neće bodriti Zmajeve direktno sa Bilinog Polja, nego iz toplog doma njegovog prijatelja Zorana Tegeltije, ipak će, u susretu sa Grčkom njegovo srce navijati za plavo-žute.

U razgovoru za novinsku agenciju „Volim te Bosno“, na pitanje kolege za koga će navijati, predsjednik Dodik je nedvosmisleno izjavio „Tita mi, navijat ću za Bosnu i Hercegovinu!“. Dodik je istakao da mu je drago što je selektor Prosinečki sastavio reprezentaciju, a ne imenovao, jer se fudbalski tim sastavlja poput Savjeta ministara, te dodao: „Očekujem da ćemo se plasirati na Euro zajedno sa našim komšijama. Vjerujem da će kapitensku traku jednog dana preuzeti Milošević. Srbin nikada nije bio kapiten. Većinom su to bili iz drugih naroda: Glavaš, Barbarez, Spahić, Džeko… Milošević je mlad i pred njim i ekipom je budućnost.“ Sa osmijehom je završio predsjednik Dodik i prognozirao rezultat 3:1 u korist naše selekcije.

 

H.F.