Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

EUROPA LIGA: Sarajevo umjesto na Tušnju igra na Bilinom Polju!

FK Sarajevo će, u okviru trećeg kola kvalifikacije za Europa ligu, ugostiti protivničku ekipu u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Kako stadioni „Asim Ferhatović Hase“ i Grbavica ne ispunjavaju uslove za odigravanje utakmice u ovoj fazi kvalifikacija, tuzlanskom velegradonačelniku Imamoviću, lično je upućen zahtjev da se meč odigra u Tuzli, na novoizgrađenom stadionu na Tušnju.

Prema našim saznanjima, molbu za odigravanje meča Sarajeva, protiv bolje ekipe iz duela BATE Borisov/Rosenborg, velegradonačelniku  je uputio Damir Mašić, navijač tuzlanskog tima.

Međutim, Mašić nije imao informaciju da tuzlanska ljepotica nije dobila upotrebnu dozvolu zbog sporosti kantonalne administracije, na što mjesecima ukazuje gradonačelnik. Tušanj je u ovom trenutku najmoderniji stadion u zemlji i predstavlja planetarno zdanje na sjevernoj hemisferi.

Iz FK Sarajeva su se zahvalili na ponudi i iskazali su žaljenje što tuzlansko zdanje nije dobilo upotrebnu dozvolu, zbog čega im UEFA nije dala odobrenje. Tako će Sarajevo odigrati domaći meč u Zenici na stadionu Bilino Polje.

H.F.