Petak, 26 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

Istraga u toku: U Hrvatima odigran meč bez faula!

Nadležni organi provode istragu nedjeljne utakmice u Hrvatima kod Lukavca. U okviru Druge lige Tuzlanskog kantona Zapad, snage su odmjerili domaći Polet i Mladost iz Puračića. Meč je odigran bez ijednog dosuđenog faula, a gosti su slavili pobjedu rezultatom 1:4.

Indikativno je da je na dan utakmice, domaća ekipa putem društvenih mreža tražila od publike podršku, imajući navodne informacije da su „iz saveza poslali sudije sumnjivog morala“. Zbunjena i znatiželjna publika nije mogla vjerovati da sudije nisu heteroseksulane orijentacije, te se okupila u znatno većem broju nego inače, poštujući propisanu fizičku distancu. Prema izjavama očevidaca red navijača protezao se skoro do Turskog Lukavca.

Glavni sudija je prije početka utakmice rekao da se moramo strogo pridržavati epidemioloških mjera, te da neće tolerisati niti jedan duel. Kao ono, igrači nemaju zaštitne maske za lice… Prethodno je delegat susreta Mevludin Hrvat utvrdio da niko od igrača nema PCR test. Mi smo na utakmici poštovali distancu od dva metra, a protivnici su se u takvim uslovima bolje snašli“ – ispričao nam je jedan od aktera nedjeljnje utakmice.

Gledaoci susreta su uvjereni da je u pitanju namještaljka u kojoj su upleteni i pojedini političari. Dok jedni smatraju da je u namještaljku upleten najodaniji načelnikov čovjek, drugi smatraju da je riječ o spletu okolnosti između kantonalnog saveza i mjera kriznog štaba. U svakom slučaju, saznajemo da je Nogometni savez Tuzlanskog kantona pokrenuo istragu o ovom meču, a o rezultatima istrage će obavijestiti i Uefu.