Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

Konačno poznat razlog: Trener Slobode kažnjen zbog gradonačelnice

Bruka žutih i dva crvena kartona, varnice na terenu, kontraverzno suđenje obilježili su derbi 6. kola nogometne Premijer lige BiH, između Slobode i Sarajeva, odigranom na Tušnju. Borbena igra i odlična atmosfera na tribinama, ostala je u sjeni, gledateljima nejasnog isključenja trenera Mladena Žižovića.

Iako mnogi nagađaju i izmišljaju razloge, kako je tobože Žižović crveni karton ‘zaradio’ zbog naguravanja sa predstavnikom FK Sarajevo, zbog neistina koje su se pojavile u vezi sa navedenim isključenjem, konačno se oglasio i strateg crveno-crnih.

”Ne želim da komentarišem suđenje sve se vidjelo na TV-u. Također, ne želim komentarisati goste, jer smo dobri domaćini. Navijače hoću i želim da komentarišem jer su naši, najbolji u državi i priredili su atmosferu kakva dugo nije viđena. Ali moram jedno da im zamjerim i na to sam reagov'o. Nije uredu da našim gostima psuju gradonačelnicu. Na to sam se pobunio! Regov'o sam! Kaz'o sam predstavniku Sarajeva da je njihova gradonačelnica naša, kalesijska snaha (o.p. hajvaska). To što su psovali Fortu, pa ni po jada, ali gradonačelnicu… Jok! To što sam štiito uvrede na račun gradonačelnice nije se dop'o gostima, koji su me, tobejarabi i napali. Ovaj đuturum od sudije razmah'o se kartonima i pokaz'o mi crveni. Nije mi ni do kartona ni rezultata, koliko zbog naredne utakmice koju igramo protiv Želje u gostima. Očekujem da će nas ‘naša’ Benjamina podržati! Mogu samo poručiti sudijama i predstavnicima Saveza da im za ovo neću halaliti“ – istakao je Žižović.

Prema saznanjima, Žižoviću prijeti suspenzija od nekoliko prvenstvenih utakmica.