Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

MUFTILUK: Ramazanske vitre možete uplatiti u prostorijama FK Sloboda

Muftijstvo tuzlansko objavila je novo mjesta gdje se mogu uplatiti vitre. Kako se bliži Ramazanski bajram, muslimani sve češće uplaćuju vitre, tj. sadaku ili pomoć za socijalno ugrožene kategorije društva.

“Javnost je upućena u kakvoj finansijskoj i sportskoj krizi se nalazi fudbalski klub Sloboda, te koliko im je svaka marka bitna. Svake  godine crveno-crni muku muče u vezi dobivanja licence za takmičenje u najelitnijem takmičenju. Mi smo imali sluha za njihove probleme, te smo odlučili da se ove godine vitre mogu uplatiti direktno u prostorije kluba. Sav prihod će ići direktno njima, kako bi malo pokušali popraviti njihovu finansijsku situaciju i osigurali adekvatne pripreme za narednu sezonu. Očekujemo da Sloboda naredne sezone nastupi u Europa ligi, pa će se, tokom mubarek večeri, u džematima proučiti i posebna dova ”, poručeno je iz muftiluka.

Sloboda se ove sezone iole finansijski konsolidovala porazom na domaćem terenu protiv Zvijezde 09. Kako se to ne bi ponavljalo vitri će se moći uplatiti dokle god to bude potrebno.

Kako saznajemo prve uplate vitri izvršili su službenici iz gradske uprave, koji su najavili da će tokom godine organizirati višednevne sergije, koje su organizacijski manje zahtjevnije od donatorskih crveno-crnih večeri.

M.Z.