Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

O izboru selektora odlučivat će političari?

Izvršni odbor nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je prolongirao odluku o izboru selektrora. Prethodno su Misimović i Spahić sa kandidatima obavili razgovore.  Razlog prolongiranja izbora selektora će biti, kako stvari stoje, predmet političkog usaglašavanja.

Iz ureda Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH poručeno je da je odluka o izboru izbornika najbolje nogometne vrste i političko pitanje. Iz ove stranke naglašavaju da cijene stav struke o izbora nogometaša, ali da su hrvatski nogometaši majorizirani, jer su Bošnjaci glavne zvijezde reprezentacije.

Iz kancelarije Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a smatraju da je došlo vrijeme da fudbaleri iz Republike Srpske preuzmu kapitensku traku i da su pojedini fudbaleri, poput Krunića, ranije zapostavljani. Selektorska pozicija pripada Srbinu, ali ne po volji Sarajeva, nego Srbinu iz Srpske – mišljenja su u ovoj stranci.

Bosanskohercegovačka reprezentacija treba da bude motor razvoja i promocije naše jedine domovine. Selektor treba da bude stručan i sa vizijom. Najvažniji je prioritet da ima nijet u najbolji rezultat – poručili su iz kabineta Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.

Kako saznajemo, nakon političkog usaglašavanja, krovna kuća fudbala će bez izvještaja koordinatora imenovati selektora. Izbor selektora i ovog puta najviše zanima fudbalske menadžere – mišljenja su politički analitičari.

J.M.