Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

OŽIVLJAVANJE LUKAVAČKOG SPORTA: NK „Svatovac“ mijenja ime u NK „Dublje“?

Nakon što su riješeni nagomilani problemi u Lukavcu, kao npr. problem zagađenja zraka, dostupnost javnog prevoza u svim mjesnim zajednicama i ozdravljenje komunalnog predzeća, načelnik općine Lukavac je odlučio oživjeti lukavački sport i poboljšati brojnost publike nogometnim utakmicama.

Prva mjera je promjena naziva NK „Svatovac“ u NK „Dublje“. Inače, ova se ekipa, već nekoliko godina, uspješno takmiči u trećoj ligi u zemlji (o.p. Druga liga Federacije BiH – grupa sjever). Ovom se promjenom nastoji osigurati što bolji preduslov za posjećenost navijača nogometnim utakmicama, naročito, utakmici između NK „Dublje“ i FK „Turija“.  Fudbalski klub Turija, koji je osnovan 1949. godine, a takmiči se u Drugoj kantonalnoj ligi TK grupa zapad. U svojoj dugoj tradiciji postojanja, ovaj klub nije imao nikad lošiju posjećenost domaćim utakmicama.

Bolji poznavaoci lukavačkog nogometa sjetiti će se „starih dobrih vremena“ kada su u lokalnom amaterskom derbiju jedni navijači skandirali „turi ja…“, a drugi „dublje…“ prisjetio se državni službenik iz općine Lukavac i dugogodišnji sportski radnik, čije je ime nepoznato našoj redakciji.

Da li će ove mjere biti dovoljne za oživljavanje lukavačkog sporta, te istovremeno vratiti publiku na nogometne utakmice, te, možda, doprinijeti i razvoju sportskog turizma u Lukavcu, saznati ćemo u narednoj takmičarskoj sezoni?

A.Z.

Komentariši